İSTATİSTİKLER

2 kategori altında, toplam 1078 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 712522 defa okunmuş ve 7754 yorum yazılmıştır.

Tarihi Ulu Camii Restore Ediliyor

Kategori Kategori: Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 165 Okunma | Yazar Yazan: B.Erdem | 25 Temmuz 2010 10:20:58

Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi Ulu Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlanıyor.

Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya,Ulu Camii’nin Anadolu’nun en eski camilerinden biri olduğunu, restorasyon çalışmaları nedeniyle caminin kapalı tutulması yönünde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon yazısının kendilerine tebliğ edildiğini belirtti.

 

Merkezi sistemin tarihi Ulu Camii’de olduğunu, sistemi Latifiye Camii’nde taşıyacaklarını ifade eden Kızılkaya “ Tarihi ulu camiyi vakıflar bölge müdürlüğü restore ediyor. Tabi restorasyon zamanında ibadete kapatılması konusunda bize yazı gönderdiler. Bizde o kapsamda ibadete kapattık. Çünkü orada namaz kılan cemaate zarar gelirse biz sorumlu oluruz. Bu bakımdan oranın cemaatini de Reyhaniye ve Latifiye camilerine yönlendirdik. Oradaki merkezi sistemi de Latifiye camisine alacağız. Ezanları Latifiye caminden okuyacağız. Yani bir aksallık olmayacak. Ama tabi camiilerimizin korunması lazım. Ecdadımız yapmış olduğu ve bize emanet ettiği eserlerin güvenliğini sağlamamız lazım. Onların bize bıraktığı şekilde korumalı ve gelecek nesillerimize de intikal ettirmeliyiz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ellerinden geldiği kadar bunu yapıyor. Bizlerde onlara yardımcı olmaya çalıyoruz.” dedi.

 

İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya tarihi Ulu Camii’nin bir hafta önce ibadete kapatıldığını, 550 gün boyunca restorasyon çalışmasının yapılacağını sözlerine ekledi.

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    




Arama ARAMA