Kategori: Haberler |
2 Yorum |
263 Okunma |
Yazan: B.Erdem | 06 Temmuz 2010 21:31:49
Ünlü modacı Cemil İpekçi Mardin Valisi Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti.Mardin Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve Valilik desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde kurulan ve içinde moda ve tasarım üzerinde 60 kadının eğitimi gördüğü “Moda ve Tasarım Merkezin”ndeki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti.
Cemil İpekçi’yi makamda kabul eden Vali Duruer, 7 bin yıllık tarihiyle son yıllarda kültür ve inanç turizminin önemli merkezlerinden biri haline gelen Mardin'de, kültür ve sanat etkinliklerinin de arttığını belirtti. Mardin'in turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Duruer, ''Mardin'i uluslararası alanda pazarlamak önemlidir. Mardin kendi yapısıyla bir markadır, kente özgü marka olacak ürünleri var. Önemli olan bunları pazarlayabilmektir'' dedi.
İpekçi, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, kentteki ikinci okulunu, ''Geleneksel Kıyafet Tasarım ve Üretim Okulu'' adıyla Kızıltepe ilçesinde açacağını bildirdi. İpekçi, üçüncü bir okulu da Şırnak'ın İdil ilçesinde açmayı düşündüğünü söyledi.
Mardin'de 25 Eylül'de uluslararası defile düzenleyeceğini de bildiren İpekçi, ''Kasımiye Medresesi'ndeki defileme yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafir gelecek. Misafirler burada 3 gün kalacak. 30'a yakın yabancı basın kuruluşu çekim yapacak. Defile bu topraklardaki kültürü, her türlü etnik grubu, dili ve inancı tanıtacak'' diye konuştu. İpekçi, kente önceki yıllardaki gelişinde rahatsızlık duyduğu görsel kirliliğin ortadan kaldırılmasından büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.