Filmlerin ve Dizilerin Çekildiği Yer: Mardin!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, farklı din, dil ve kültürden insanların yüzyıllardan beridir bir arada kardeşçe yaşadığı Mardin’de, güven ve huzurun yakalanmasıyla birlikte film, dizi, klip ve belgesel çekimleri, ulusal ve uluslararası organizasyonlara destek olmaya devam ediyor.
Son dönemde film, dizi ve belgesel çekmek isteyen yapımcılara destek olan Mardin Büyükşehir Belediyesi, son günlerde şehrin tarihi mekanlarında çekimleri devam eden ‘Bir Dilek Tut’ filmine destek oluyor.
Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Huzur ve güvenin sağlandığı Mardin, yönetmenler, sanatçılar, fotoğrafçılar ve dizi yapımcılarının gözdesi haline geldi” dedi.
“Mardin topyekûn poz veren bir şehir”
Mardin’in doğal bir fotoğraf ve film platosu olduğuna işaret eden Yaman, “Mardin’de bir fotoğrafçının, bir yönetmenin kendisine poz verecek insan aramasına gerek yok. Mardin topyekûn poz veren bir şehir. Mekânsal olarak da poz veren bir şehir. Yönetmenler, sanatçılar, fotoğrafçılar, dizi yapımcılarının çoğu bir şekilde Mardin’de çekim yapmak istiyorlar. Özellikle son bir yıldır önemli sanatçılar kliplerini şehrimizde çekiyorlar. Hatta bazı ulusal ve uluslararası firmalar kataloglarını ilimizin mekânlarında çektiler” dedi.
“Şehrimiz film ve dizi çekimlerine ev sahipliği yapıyor”
Yaman, “Eskiden bir dizi geleneği vardı. İlimiz bu dizilere de ev sahipliği yapıyordu. Şimdi yine canlandı. Şimdi yine film ve dizi çekimlerine ev sahipliği yapıyor. Şuan da devam eden çekimler var. Bu böyle devam edecek. Bizde bunlara destek oluyoruz. Eğer bizden yardım isterlerse yardım ediyoruz. Davet ediyoruz bu mekânlarda çekim yapmaları için” diye konuştu.
Yönetmenler, sanatçılar, fotoğrafçılar ve dizi yapımcılarını Mardin’e devam eden Yaman, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu masal şehrini de, bu masal şehrinin mekanlarını da, sokaklarında, tarihi ve kültürel yerlerinde ve yerleşim yerlerinde film çekileceğinin daha zevkli olacağını, klip ve film çekileceğinin daha zevkli olacağını, fotoğraf çekmenin daha zevkli olacağını zaten kendileri de biliyorlar. Kıymetli sanatçılara, yönetmenleri buraya davet ediyoruz.”
"Bir Dilek Tut" filminin yönetmeni Meta Akkuş, yaklaşık 50 kişilik bir ekiple Mardin'de film çekimlerini sürdürdüklerini belirtti. Akkuş, “Mardin Büyükşehir Belediyesi, her konuda bize yardımcı oldu. Yaptıkları yardım ve katkılarından dolayı Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a başta olmak üzere ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye belirtti.
Bu haber 1224 defa okunmuştur.
Sağlık
Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi Açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin a...Gündem
Valilikten Kafatası ve Kemik Açıklaması!
Mardin Valiliği'nden Dargeçit'te bir mağarada insana ait olabileceği değerlendirilen kafatas...Gündem
Vali Mustafa Yaman'ın Bayram Mesajı
Mardin Vali ve Büyükşehir Başkan V. Mustafa Yaman, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlandı.Gündem
MAÜ'den 534 Öğrenciye İnternet Bursu!
Mardin Artuklu Üniversitesi, uzaktan eğitim alanında kullandırmak üzere 534 öğrencisine 'İnterne...Gündem
Şehit Çocuklarına Bayram Hediyesi!
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehit, ga...Gündem
Artuklu Üniversitesi Yayınevi'nden Müjde!
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde yeni bir anlayışla işe koyulan MAÜ Yayınları'nın yakın za...

Video Galeri
Tüm videolar